Predstavljen 11. broj časopisa „Naše Vlasotince“

Juče je u Narodnoj biblioteci „Desanka Maksimović“ predstavljen 11. broj časopisa „Naše Vlasotince”. Novi broj časopisa predstavljen je u holu Gigine kuće u prisustvu autora priloga, predstavnika medija i saradnika.

U opuštenoj i neposrednoj atmosferi nakon uspešno obavljenog zadatka, dostojnog svake pohvale, prisutni su imali priliku da čuju autore priloga.

Skup je otvorio urednik časopisa i direktor biblioteke, Srba Takić. On je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo obavljenim poslom, ali i odzivom saradnika koji daju veliki doprinos opstanku časopisa.

„Prvi broj je imao 16 strana, a jedanaesti, koji je danas pred nama, ima čak 32 strane. Vlasotince, dakle, zaslužuje da se o njemu piše i peva jer je ono samo po sebi jedna velika pesma”, rekao je Srba Takić.

Po njegovim rečima, u časopisu su mesto našli mnogi prilozi koji nisu mogli biti objavljeni u četvrtom broju „Vlasotinačkog zbornika“.

Pored autora, koji pišu od prvog broja ovog izdanja, sve više je i mladih saradnika željnih istraživanja Vlasotinca i okoline, važnih događaja i ličnosti.

O svojim prilozima, kao i o saradnji na pripremi govorili su: Đorđe Stojilković, Luka Krstić, Saša Stanković, Sandra Kocanović, Svetlana Pešić, Milka Krstić, Jovana Petković, Zoran Stojičić, Ivana Krstić, Predrag Davinić i Nikola Momčilović.


-Cela ova moja priča o kafe baru Fokus je veoma lična. Fokus je počeo sa radom 1984. godine i u kontinuitetu radio 38 godina. Ja sam lično tu izlazio 36 godina – prve godine nisam, jer su moji roditelji smatrali da sam premlad i da mi „tamo neki“ (po njihovim tadašnjim shvatanjima), ne bi „sipali drogu u piće“ a 1989. godine jer sam bio na odsluženju vojnog roka. Iz tog druženja, naučio sam koju muziku treba slušati, i evo još uvek je slušam i sviram, i nadam se, postao bolji čovek. Iz tog druženja sam stekao prijateljstva koja i dan danas traju. Iz tog druženja sam ostvario jednu predivnu vezu iz koje su se rodile obe moje kćerke. Iz tog druženja je nastao Walter teatar….i tako… Ovaj moj tekst je nastao u noći između 6. i 7. januara jer sam te večeri shvatio da je sutra Božić, a uvek, za svih 38 godina je bio običaj da je „prva tura na račun kuće“ jer je Boži, vlasniku kafea, toga dana imendan. I to za svakoga ko bi taj dan ušao u kafe. Bio sam svestan i razočaran da tog običaja sledećeg jutra neće biti. Da nećemo još jednom nazdraviti jedni drugima preko šanka – kazao je Zoran Stojičić govoreći o svom tekstu koji možete pročitati u celosti na internet portalu InfoDesk Vlasotince na sledećem linku: https://www.vlasotince.info/kafe-bar-fokus-jedna-era-jedan-brend/

 

Uz pohvale što ovaj godišnjak izlazi duže od jedne decenije, našli su se i razni predlozi i mišljenja u vezi sa novim temama o kojima treba pisati, o idejama koje treba razvijati i podsticati njihova rešavanja kako bi se od zaborava sačuvalo što više događaja i ličnosti koji su obeležili istoriju našeg kraja. Predložene su i savremene teme kojima će biti ispisana neka nova istorija naše varoši.


 

Objavljeno: 09.06.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca