Predstavnici vršnjačkog tima i učeničkog parlamenta Osnovne škole „Siniša Janić“ u poseti opštini Vlasotince

Predstavnici vršnjačkog tima i učeničkog parlamenta Osnovne škole „Siniša Janić“ danas su posetili opštinu Vlasotince. Učenike su primili i sa njima razgovarali predsednik opštine Zoran Todorović, zamenik predsednika Boško Stančić i predsednik Skupštine Bratislav Petrović.

Predsednik opštine Zoran Todorović istakao je da su učenici ove škole na mnogim takmičenjima postizali veoma dobre rezultate i time veoma dobro predstavili Vlasotince.

„Nastavite u istom pravcu, postavite cilj prema kome ćete ići, pokažite svoju kreativnost, ulažite u sebe, vaši nastavnici će vam uvek pomoći. Ulaganje u obrazovanje je investicija za budućnost. Znam da ste opterećeni programom koji pohađate, znam vaše probleme jer sam u prosveti već trideset godina- rekao je Todorović.

On je savetovao učenike da ne uče za ocenu već da uče za sebe, da uzore traže u pravim ljudima i da slede njihov primer i tako uspeh neće izostati

„Ulaganje u obrazovanje je dugoročna investicija, nikako trošak, to svi moramo da shvatimo. Najbitnije je da naučite kako da učite, učenje je kontinuiran proces, uključite logiku i razmišljajte dok učite i to daje dobre rezultate. Lokalna samouprava će pomagati uvek koliko je u svojim mogućnostima – dodao je Todorović.


Osnovci su preneli svoje stavove i naglasili da u Vlasotincu nema dovoljno uređenih parkova, da treba urediti bolje sportske terene a požalili su se i na pse lutalice kojih ima uvek oko njihove škole.

Predsednik Todorović rekao im je da će u toku ove nedelje biti raspisan tender za prihvatilište za pse lutalice, koji će se graditi uz pomoć Evropskog progresa.


 

Objavljeno: 05.10.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca