Semafor u Vlasotincu opet u funkciji

Na raskrsnici kod OŠ „8.oktobar“ i Policijske stanice u Vlasotincu vozači su danas bili pomalo zbunjeni, a saobraćajni policajci su im pomagali da se naviknu na novu signalizaciju jer je nakon više od 30 godina na ovom mestu ponovo postavljen semafor. Cilj rehabilitovanja semafora je da doprinese bezbednosti pešaka, posebno đaka, u ovom delu grada jer oni svakodnevno prelaze magistalni put na putu do škole i nazad, kažu nadležni.
-Semafor je ovde postavljen 1982.godine i bio je u funkciji svega nekoliko meseci. Mi smo, kao lokalna samouprava, izašli u suret direktoru škole koji je pre tri meseca došao sa molbom da vratimo semafor radi bezbednosti dece – rekao je ovom prilikom predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

– Ja sam 25 godina direktor u ovoj školi i stalno sam molio da se rehabilituje semafor, što je evo sada i učinjeno – dodao je direktor OŠ „8.oktobar“ Živorad Đonić.
Da je bezbednost dece na ovoj lokaciji ugrožena zbog velike frekvencije saobraćaja govori i podatak da je u decembru 2013. godine jedan vozač oborio dete na pešačkom prelazu usled čega je ono zadobilo prelom ruke i noge.

-Apelujem na vozače da poštuju signalizaciju i da se pridržavaju ograničenja brzine – rekao je komandir Policijske ispostave u Vlasotincu Goran Takić istakavši dobru saradnju policije i opštine.

Semafor je nabavljen sredstvima koja se u kasu lokalnog budžeta slivaju od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji opštine. Lokalna samouprava je pre mesec dana, od tih sredstava, obezbedila policiji u Vlasotincu savremeni radar vredan milion i 404 hiljade dinara. Kako je najavio predsednik Todorović, još oko milion dinara tih namenskih sredstava biće utrošeno na projekat vertikalne i horizontalne signalizacije, a edukovaće se i osnovci i srednjoškolci o pravilima u saobraćaju.

 

Objavljeno: 25.09.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca