Smena u Komunalcu

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince smenili su danas Novicu Tasića sa mesta direktora JKP Komunalac i na to mesto imenovali Svetislava Petrovića, diplomiranog ekonomistu. Promenjena je i unutrašnja organizacija rada ovog komunalniog preduzeća oko čijeg se rada razvila žučna debata odbornika. JKP Komunalac je 19 dana u blokadi, ali to je samo vrh problema koji u njemu postoje godinama, obrazlagali su preglagači ovih dveju tačaka dnevnog reda.

Na sednici je usvojen i predlog rešenja o otuđenju neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta javne svojine, čiji je vlasnik opština Vlasotince, u korist preduzeća Gruner, a na osnovu sprovedenog postupka javnog nadmetanja.
Na primedbu opozicije da se kasnilo sa rešavanjem ovog pitanja, predsednik opštine Zoran Todorović pojasnio je proceduru zbog koje je došlo do kašnjenja i dodao da će novac od prodaje biti namenski potrošen.

– U budžet opštine po tom osnovu treba da slije 5,6 miliona dinara i ta sredstva će biti utrošena na kupovinu novih parcela koje ćemo opremiti i ponuditi investitorima – rekao je Todorović.
Odluku o prodaji zemljišta Gruneru podržala je i opozicija.

Na današnjoj sednici usvojen je i Lokalni akcioni plan za mlade 2015-2020., predlog odluke o regresiranju troškova prevoza učenika i zaposlenih u obrazovanju i izveštaj o radu PU „Milka Dimanić“ i plan rada za narednu godinu.

 

Objavljeno: 27.09.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca