SNS Vlasotince – Saopštenje za javnost

Povodom brojnih neistina i izmišljotina iznetih od strane predsednika Opštine Vlasotince u emisiji „Dileme“ emitovane večeras na Televiziji Leskovac, Povereništvo OO Srpske napredne stranke u Vlasotincu, izdaje sledeće saopštenje za javnost

Predsednik Opštine Vlasotince Miroslav Ljubenović izneo je večeras više vešto smišljenih i tendencioznih laži i neistina, a mi ćemo navesti samo nekoliko:

Prvo, nije tačno da je bivši predsednik Opštine Vlasotince Zoran Todorović primao platu 115.000 dinara, što se i može videti na sajtu opštine Vlasotnce, već je njegova zarada u mesecu pre razrešenja bila 75.000 dinara. Tačno je da je u dva meseca primio preko 100.000 dinara, ali je svim službenicima u tim mesecima isplaćeno 25% na ime zaostalih zarada iz prethodnog perioda. Pri tome, treba imati u vidu da je pre stupanja na snagu novog Zakona o radu, gospodin Todorović primao platu uvećanu na osnovu 26 godina radnog staža, što naravno gospodin Ljubenović tendenciozno zanemaruje, a moguće je i da ne zna jer mu je posao predsednika opštine Vlasotince prvi u životu.

Drugo, za 11 meseci dok je Zoran Todorović bio predsednik opštine, razblokirani su računi 10 mesnih zajednica, a gospodin Ljubenović se hvali time što su razblokirani računi dve mesne zajednice, a i za te dve su bila predviđena sredstva do kraja 2014.

Treće, nije tačno da je budžetom za 2015. godinu predviđeno 120 miliona dinara za putnu infrastrukturu, već je to ukupni budžet Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Za 11 meseci, vraćeno je 88 miliona dugovanja iz prethodnog perioda, smanjeni su troškovi službenih putovanja skoro tri puta, troškovi goriva više od dva puta, troškovi ugostiteljskih usluga 5 puta… Za tih 11 meseci troškovi ugostiteljskih usluga, iznosili su 350.000 dinara. Neka gospodin Ljubenović iznese podatak koliko je potrošeno za ugostiteljske usluge za 2 i po meseca od kako je on na čelu opštine Vlasotince.

Osim što je obavestio Ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike o stanju mosta u Konopnici i što je naprasno promenio zvanje, te od Diplomiranog pravnika postao Diplomirani menadžer, ne uspevamo da se prisetimo šta je gospodin Ljubenović uradio za ova dva i po meseca na čelu Opštine Vlasotince.

Sve ove dobro osmišljene laži i sva dešavanja u poslednja tri meseca direktno su usmerena na destabilizaciju Opštinske organizacije Srpske napredne stranke u Vlasotincu i diskreditaciju Poverenika OO SNS Nenada Stojkovića, jer je svima jasno da novo rukovodstvo stranke neće praviti kompromise u borbi protiv korupcije i kriminala koji potresaju našu opštinu poslednjih godina i da će u potpunosti sprovoditi ideje predsednika stranke Aleksandra Vučića. Gospodin Ljubenović nijednom nije pomenuo da je predsednik OO Pokreta socijalista u Vlasotincu, ali se sve vreme bavi Srpskom naprednom strankom i kandiduje svog prijatelja Velibora Stojkovića za predsednika OO SNS Vlasotince. Jedini legitimni predstavnik Srpske napredne stranke u Vlasotincu je Poverenik OO SNS Vlasotince Nenad Stojković, koji uživa punu podršku IO stranke i članstva opštinske organizacije i koga će članstvo opštinske organizacije stranke u Vlasotincu, a ne Ljubenović ili predsednik opštinskog odbora bilo koje druge političke stranke, a mnogi su zainteresovani za izbore u Srpskoj naprednoj stranci, kandidovati za predsednika OO Srpske napredne stranke u Vlasotincu.

Preko 1.200 novih članova stranke od imenovanja poverenika jasan su signal da su građani prepoznali ideje Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića i ko je u opštinskoj organizaciji spreman da ih sprovodi, a ko stranku shvata isključivo kao poligon za ostvarivanje svojih ličnih interesa i zadržavanje postojećih pozicija u vlasti.

Nije na nama da ocenjujemo da li je neko bitna ili nebitna pojava, ali je sigurno da će građani opštine Vlasotince na narednim lokalnim izborima dati ogromnu podršku Srpskoj naprednoj stranci i doprineti da pojedine nuspojave nestanu sa lokalne političke scene.

 

Objavljeno: 17.02.2015 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca