Sportski susreti dece ometene u razvoju

Juče su u Vlasotincu održani sportski susreti dece ometene u razvoju. Učestvovalo je oko 70-oro dece i mladih sa smetnjama u razvoju iz 10 opština: Leskovca, Niša, Bojnika, Vladičinog Hana, Prokuplja, Vranja, Aleksinca, Lebana, Preševa, i Vlasotinca. Oni su se takmičili u šest disciplina: pikadu, skoku u dalj, slobodnom bacanju na koš, šutu na gol, obaranju čunjeva i stonom tenisu prilagođenom njihovim sposobnostima.

Učesnike je, sa željom da se lepo druže i da pobedi najbolji, pozdravio i predsednik opštine Zoran Todorović.
Ekipa Dnevnog boravka Duga iz Leskovca osvojila je prvo mesto na jučerašnjim, petim sportskim suretima dnevnih boravaka dece i mladih ometenih u razvoju južne i jugoistočne Srbije. Drugo mesto pripalo je Nišlijama, a treće dele dnevni boravci iz Vladičinog Hana i Vlasotinca.
Susreti su juče održani u Sportskom centru Vlasina, ali je odziv publike bio veoma slab.

– Ciljevi ove manifestacije su jačanje timskog duha korisnika dnevnih boravaka, usvajanje novih znanja i veština, povećanje vidljivosti u društvu dece ometene u razvoju i drugi – rekao je ovom prilikom direktor Centra za socijalni rad Momčilo Ignjatović.

Organizator susreta je Centar za socijalni rad opština Vlasotince i Crna Trava, a pokrovitelj opština Vlasotince. Nredni ovakvi susreti biće održani sledeće godine u Nišu

 

Objavljeno: 13.10.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca