Većnici u Dobrovišu

Članovi Opštinskog veća zasedali su danas u Dobrovišu, najudaljenijem selu vlasotinačke opštine.
-Ovo je jedan od načina da se približimo žiteljima udaljenih delova vlasotinačke opštine. Ovakvu praksu nastavićemo i ubuduće jer smo na sednici veća doneli odluku da jedna sednica ovog organa mesečno bude održana u nekom od vlasotinačkih sela – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.
Na sednici je usvojena odluka o mreži osnovnih škola na teritoriji opštine kojoj je predviđeno gašenje odeljenja u Dadincu i Brezovici, zbog nedostatka đaka.

Vecnici-1

Većnici su odlučili da lokalna samouprava pomogne roditelje dece koja ove godine kreću u prvi razred osnovne škole sa po 5.000 dinara. Za te svrhe izdvojeno je milion i 265 hiljada dinara. Izmenom i dopunom odluke o naknadi za uređenje građevinskog zemljišta, za objekte koji su predmet legalizacije, kao što su rezervoari za gorivo i tečni gas, cena je umanjena za 30%. Preuzimanjem parcele Slobodana Jovića iz Gložana, omogućeno je proširenje dvorišta OŠ „Sveti Sava“ u ovom selu. Udruženju za sociologiju sela i poljoprivredu odobreno je 150.000 dinara za organizovanje skupa Vlasinski susreti.

Vecnici-2

Priliku da prisustvuju sednici imali su žitelji Dobroviša koji su u razgovoru sa većnicima istakli da ih najviše muči nedostatak vode i prevoza do Vlasotinca i Leskovca.

 

Objavljeno: 28.08.2014 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca