Zoran Todorović ponovo predsednik, Goran Mitić dao neopozivu ostavku na mesto predsednika skupštine

Nastavak 18. sednice Skupštine opštine Vlasotince održan je 27. Septembra. Inače na ovoj sednici formirana je nova lokalna vlast opštine Vlasotince.


Zoran Todorović, novi (stari) predsednik opštine

Na inicijativu jedne trećine odbornika dopunjen je dnevni red kojim je omogućeno razrešenje predsednika skupštine i poništeno rešenje o razrešenju predsednika opštine Zorana Todorovića.

Odbornici, zapravo, nisu glasali o Todorovićevom postavljenju, nego su izglasili odluku kojom se poništava ranije rešenje o njegovom razrešenje s te funkcije.

Podsetimi, Todorović je smenjen krajem 2014. godine, a Upravni sud Srbije je rešenje o njegovom razrešenju proglasio kao nezakonito.Dosadašnji predsednik Skupštine opštine Goran Mitić dao je neopozivu ostavku na tu funkciju, a na mesto predsednika skupštine izabran je Miroslav Ranđelović (SPS).Miroslav Ranđelović, novi predsednik Skupštine

Odbornici na ovoj sednici su glasali protiv odluke o ništenju rešenja Upravnog suda koje je doneto 20. juna ove godine.Miroslav Ljubenović

Dosadašnji predsednik opštine Miroslav Ljubenović, mišljenja je da sama sednica nije u skladu sa zakonskim propisima te da Upravni sud ne može da odlučuje o rešenjima već o tome odlučuje skupština.Novu koaliciju u lokalnoj vlasti sada čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Socijaldemokratska paritja i ima većinu od 32 odbrnika od ukupno 45.
Na sednici su smenjeni i članovi Nadzornog odbora Direkcije za urbanizam i izgradnju, kao i članovi Upravnod odbora Doma zdravlja.


 

Objavljeno: 28.09.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca