Dejan Pešić novi predsednik FK Vlasina

Fudbalska jesen na legendarnoj fudbalskoj „Rosulji“ poprilično je bila turbulentna u ovojesenjoj prvenstvenoj sezoni u zoni „Jug“. Fudbaleri Vlasine jesenju sezonu završili su na deobi drugog mesta, sa ekipom Mladosti iz Medoševca. I dok neki smatraju da je jesen bila uspešna, mnogo je onih koji misle drugačije. I jedni i drugi su u pravu. Vlasina se dobro pozicionirala za prolećnu sezonu, ali u toku bilo je mnogo više razočarenja od strane navijača nego li pravih radosti. Pogotovu bolna su bila gostovanja igrača sa „Rosulje“, gde se nisu ni najmanje pokazali i iskazali, i vlasotinački zonaš morao je da ima još nekoliko bodova viška, donetih sa gostovanja, jer su igrali, upravo, sa ekipama čiji je kvalitet, u najmanju, ruku veoma skroman. Jesenji učinak Vlasine jasno je vidljiv na tabeli zone „Jug“.
I tu nema nikakve misterije. Ali, mnogo je misterija, a još više priča bilo u proteklom periodu, kada je u pitanju klupska blagajna. Iz opštinskog budžeta na račun kluba prebačeno je blizu osam miliona dinara. I sve to je potrošeno. A, tek dugovanja, boli glava. Niko živ, ne zna ni kolika su, ni kome se sve duguje.

Zbog svega toga nejasnog i sumnjivog, na zahtev lokalne samouprave, kao i dela članova Izvršnog odbora, juče je održana Vanredna izborna sednica kluba na kojoj je smenjen dosadašnji predsednik Toma Zlatković. U obrazloženju za smenu navedeno je da postoje ozbiljne indicije da su podignuta novčana sredstva u iznosu od blizu tri milona dinara, a da za sada, nema valjanog opravdanja. Na teret smenjenog predsednika Zlatkovića stavlja se i to da je poneke odluke donosio, bez znanja i odborenja organa kluba, a i da je pozajmljivao novac od fizičkih lica za potrebe kluba. Zbog toga su pojedini delegati skupštine tražili da se o svemu ovome obaveste državni organi kojima je to posao da provere, kako su se trošila velika sredstva kluba.

Za novoizabranog predsednika Dejana Pešića glasalo je svih 27 delagata, koliko je učestvovalo u radu skupštine u odnosu od 31 pozvanog delegata. Pešić je sredinom devedesetih godina smatran jednim od najperspektivnijih golmana Evrope, pa je tako sa nepunih 18 godina napustio Radnički iz Niša i obreo se na beogradskoj Marakani.

Gol mlade reprezentacije Jugoslavije branio je 25 puta, bio u 10 navrata i ispred mreže olimpijske reprezentacije, a imao je i uspešnu internacionalnu karijeru na terenima u Rumuniji, Iranu i Islandu.

– Vlasina očigledno ima ozbiljne probleme. Kroz svoju dugu karijeru nikad se nisam bojao izazova i u ovaj novi posao, za mene, ulazima kao veliki i uporni borac i sa ambicijama da Vlasinu izvedem iz krize. Naravno, da ne mogu sam, očekujem iskrenu podršku od svojih najbližih saradnika i i ljudi iz lokalane samouprave koji su u proteklom periodu nesebično pomagali klubu – kaže novoustoličeni prvi čovek Vlasine, Dejan Pešić.

Koji će biti vaši prvi koraci u ozdravljenju kluba ?
– Imaćemo sutra sastanak Izvršnog odbora, gde ćemo raspodeliti obaveze i tražiti prave puteve izlaska iz krize. Radićemo brzo, kako bi smo što pre detektovali sve probleme koje klub ima. A ima ih očigledno mnogo – kazao je Pešić.

Na samoj sednici skupštine bilo je predloga u obraćanju kluba pojedinim državnim organima da pretresu poslovanje kluba ?

– Ništa nećemo činiti preko ruku, što kaže naš narod. Nikoga nećemo optuživati ni suditi, vreme je najbolji sudija, A sama istina nikad ne laže, i ona će sigurno ugledati svetlost dana – oprezan je novi predsednik Vlasine Dejan Pešić.

IZABRAN IZVRŠNI I NADZORNI ODBOR
Jednoglasnim javnim glasanjem u Izvršnom odboru kluba, pored predsednika Pešića sedeće i Vladimir Kocić, Nikola Stojičić, Boban Pešić, Radovan Stanković, Miroslav Milosavljević, Dragan Nikolić, Saša Stanković i Vojkan Stojanović. Nadzorni odbor su Zoran Stamenković, Goran Đokić i Saša Pešić.

 

Objavljeno: 10.12.2015 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca