Ministarstvo odlučilo – sednica bila legalna

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije smatra da su sve odluke donete na sednici Skupštine opštine Vlasotince održanoj 29. novembra 2014. godine bile legalne.

Da podsetimo, tada je smenjen predsednik opštine Zoran Todorović i njegov zamenik, kao i članovi opštinskog veća.

Zahtev za vršenje nadzora nad zakonitošću rada akata sa te sednice podneli su Nenad Stojković, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke i Miroslav Ranđelović, šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije.


U odgovoru iz ministarstva se navodi između ostalog:
„Saglasno izloženom, te imajući u vidu činjenicu da su akti o razrešenju i izboru predsednika opština, zamenika predsednika opštine i Opštinskog veća, doneti potrebnom većinom u skladu sa zakonom i opštim aktima opštine, mišljenja smo da u konkretnom slučaju nije bilo povredbe odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi kojima je propisan način rada i odlučivanja ovog organa opštine.
Isto tako, ukazujemo da se u konkretnom slučaju radi o pojedinačnim aktima organa jedinice lokalne samouprave protiv kojih je obezbeđena sudska zaštita, pa bi postupanje ovog ministarstva na način da rešava ili predlaže način rešavanja spornih pitanja, u smislu člana 84. Zakona, predstavljalo mešanje u rad nezavisnih sudskih organa“.


 

Objavljeno: 10.03.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca