Novi vetrovi na „južnoj pruzi“ – Štednjom do izlaska iz krize

Turbulentna i teška prošla fudbalska godina na „južnoj pruzi“ brzo je zaboravljena i sada uveliko duvaju novi vetrovi, posle održanih izbora u Fudbalskom savezu Jablaničkog okruga. Iako su, u toku 2015. godine bila potpisivana primirja zaraćenih strana uz posredovanje čelnika FSRIS, u predizbornim danima bilo je mnogo prljavih radnji i neodmerenih izjava pojedinaca. Ipak, na sreću, pobedio je razum, a još više saznanje da, po onoj narodnoj, „šut sa rogatim ne može“.

FSJO pored novog predsednika Dragana Stojiljkovića, nedavno je, po odluci Izvršnog odbora dobio i nove potpredsednike, Radovana Stankovića (Vlasotince) i Zorana Đorđevića (Leskovac). U želji da se u prolećni deo fudbalske sezone u Jablaničkoj i Međuopštinskoj ligi uđe na pravi način, Izvršni odbor preduzeo je određene korake.

– Novi komesari u Jablaničkoj ligi su Goran Nedeljković i Mihajlo Marković. U Međuopštinskoj ligi novo lice je Miroslav Marjanović u ulozi komesara za takmičenje, dok će Goran Đokić iz Vlasotinca i dalje biti zadužen za delegiranje sudija – saopštio je promene u dve lige koje su pod jurisdikcijom ovog okruga, Dragan Stojiljković predsednik FSJO.

Pre početka prvenstvenih trka, biće odigrana i dva kola kupa Jablaničkog okruga. Voljom žreba u prvom kolu koje je na programu 9.marta, sastaju se:

Rudar – Navalin
Mladost (Kutleš) – Real
Sušica 2012 – Mladost (Batulovce)
Gradac – Morava (Leskovac)
Bobište – Polet
Bratstvo – BSK
Jedinstvo (Šišava) – Marjan MB
Moravac – Lemind
Napredak – Mladost (Donja Lokošnica)
Jedinstvo (Grdelica) – Morava (Gložane)

Odlukom Izvršnog odbora u prva dva kola kupa Jablaničkog okruga, službena lica neće naplaćivati dnevnice, već samo putne troškove.

 

Objavljeno: 02.03.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca