Nove odluke u fudbalskom savezu Jablaničkog okruga

Zbog neslaganja u rukovodstvu fudbalskog saveza Jablaničkog okruga, koje su kulminirale na početku prošle godine, Izvršni odbor FSRIS uveo je, letos, privremene mere u FSJO. Glavni krivci i kreatori svih antifudbalskih neprilika bili su pojedinci iz vrha rukovodstva opštinskog fudbalskog saveza Leskovca. Drčni i pohlepi za vlašću, nijednog trenutka nisu poštovali osnovne postulate sportskog fer pleja, ne mareći pri tom da svojim neprincipijelnim potezima nanose zlo fudbalu.

Dragan Denčić iz Pirota imao je nezahvalnu ulogu u šestomesečnom privremenom rukovođenju FSJO. U petak u sali skupštine Leskovca održana je Izborna sednica skupštine FSJO, i od 32 pozvana delegata, u radu je učestvovalo 30 predstavnika klubova i strukovnih organizacija. Dragan Stojiljković iz Leskovca, bio je jedini kandidat za predsednika FSJO i na predsedničku fotelju stigao je uz jednoglasnu podršku svih 30 delegata.I dok je izbor za prvog čoveka fudbala na „južnoj pruzi“ prošao bez problema, dotle izbor članova Izvršnog odbora nije bio po volji delegata iz opštinskog fudbalskog saveza Lebana, čija su četiri predstavnika glasali protiv usvajanja predložene liste kandidata na Izvršni odbor.Ostale komisije izabrane su aklamacijom prisutnih delegata. U Nadzornom odboru izabrani su: Branislav Đorđević, Bratislav Jovanović i Jugoslav Rajković, a novoizabrani članovi Disciplinske komisije su: Vladimir Ljubić, Miodrag Janković i Marko Cvetković. Komisiju za žalbe činiće: Časlav Nedeljković, Vlastimir Stamenković i Aleksandar Milenković, dok je Radojica Tošić izabran za disciplinskog sudiju FSJO.

– Očekuje nas mnogo posla i mnogo obaveza u narednom periodu. Moramo odmah prionuti na posao, jer vreme nije naš saveznik. Prolećna sezona je na pragu, pod hitno moramo izvršiti analizu stanja u svim segmentima naše fudbalske organizacije. Napravićemo akcioni plan prioritetnih obaveza, odrediti rokove za njihovo izvršavanje i u narednom periodu svi, mi, moramo raditi u korist fudbalskog sporta. A, to što nismo mogli svima ugoditi, ne znači da ne računamo na njih u narednom periodu. Dobro je poznata činjenica da nema dovoljan broj kvalitetnih i iskusnih sportskih radnika, i upravo zbog toga računamo na njihovu pomoć u vremenu koje je pred nama – rekao je u kratkoj besedi novi predsednik FSJO, Drgan Stojiljković.


Nova imena – GLANC NOV IZVRŠNI ODBOR

U novom Izvršnom odboru nije bilo mesta za nijednog člana iz predhodne vlasti. Pored predsednika Dragana Stojiljkovića, u Izvršnom odboru biće: Zoran Đorđević, Radovan Stanković, Žarko Savićević, Vladimir Đuričić, Igor Kocić, Miloš Stamenković, Saša Starčević i Jovan Stanković.Poznato sportsko ime – DRAGAN STOJILjKOVIĆ

Nije ovo debitanski nastup Dragana Stojiljkovića u fudbalskom sportu. U prvim godinama ovog veka kada je predsednik fudbalske organizacije Srbije i Crne Gore bio Nebojša Leković, Dragan Stojiljković bio je viskopozicioniran. Obavljao je dužnost direktora za takmičenje u četiri Srpske lige, a pre toga bio je i generalni sekretar leskovačke Dubočice, što jasno govori da se radi o iskusnom fudbalskom radniku, kome sigurno ne manjka ni znanje. Rođen je 1960.godine, a po obrazovanju je magistar operativnog menadžerstva.

Na naslovnoj fotografiji: Dragan Stojiljković u sredini, Zoran Đorđević (levo), Radovan Stanković (desno)


 

Objavljeno: 13.02.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca