Otvorena izložba slika Miomira Mikice Lukića

Sinoć je u galeriji Kulturnog centra priređena izložba slika kragujevačkog slikara Miomira Mikice Lukića.

Ljubitelji likovne umetnosti imali su priliku da se upoznaju sa njegovim ne tako često zastupljenim tehnikama koju koristi dok slika, rec je o zgrafito tehnici, spreju, bojama i pesku. Najčešći motivi Milomira Lukića su religizni i istorijski.


Maja Marković, direktorka Kulturnog centra

U ime Kulturnog centra, organizatora izložbe sve prisutne je pozdravila Maja Marković, direktorka ove ustanove kulture.O stvaralaštvu Lukića govorio je Mišel Boltres, predsednik Umetničkog kluba “Raskovnik” iz Smedreva. On je tom prilikom rekao da je Lukić jedan od retkih autora koji se usudio da u religioznim temama u apsolutnom obliku unese neočekivani materijal I tako u enformelu ovekoveči mnogima vec poznate i prepoznatljive teme, portrete svetačkih ličnosti u Srba pre svega.Danica Valčić, kustos Zavičajnog muzeja, govreći o izloženim slikama, istakla je da su na Lukićevo stvaralaštvo uticale vizantijske freske, srpsko srednjovekovno fresko-slikarstvo i slikarstvo ikona, kao i stvaralaštvo srpskih slikara 19. veka.

“Na Lukićevim slikama srećemo se sa jednim posebnim likovnim pristupom stvaranja i otkrivamo lepotu umetničkog nagona za eksperimentisanjem slikarskim tehnikama, (zgrafito, boja, sprej), a svako ko se bavi likovnim stvaralaštvom zna da su slikari skloni eksperimentisanju i traganju za onim čime bi izrazili svoj način i stil rada da bi stvorili svoj likovni rukopis po kojem bi bili prepznatljivi.Miomir Lukić zahvalio se prisutnima i istakao da on koristi pesak za svoje radove a on upija boju, te da nije nimalo lako da se tom tehnikom radi. Na pojedinim mojim slikama su likovi i motivi koje su slikali mnogi autori pre mene.Na kraju je autor poklonio Kulturnom centru sliku svetog Nikole.

Zainteresovani građani mogu pogledati izložbu svakog radnog dana od 10 do 14 sati i od 18 do 21.


 

Objavljeno: 27.03.2015 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca