Partijska čistka u vlasotinačkom SNS-u

Danas je u prostorijama Srpske napredne stranke u Vlasotincu održana konfererncija za novinare.
Srpska napredna stranka u Vlasotincu, deluje kao opoziciona stranka i svi koji u ime naše stranke učestvuju u radu lokalne samouprave, rade isključivo u ličnom interesu, suprotno instrukcijama organa stranke, kršeći stranačku disciplinu i takvo ponašanje će sigurno biti sankcionisano. O tome svedoči i činjenica da je 11 članova stranke, zbog takvog postupanja, isključeno iz članstva stranke, Odlukom IO stranke na poslednjoj sednici održanoj 20.02.2015. – kazao je Nenad Stojković, poverenik OO SNS u Vlasotincu.
Iz stranke su isključeni:
Goran Mitić, Đorđe Jovanović, Gordana Dimitrijević, Snežana Milojković, Dalibor Momčilović, Biljana Stojanović, Miodrag Gavrilović, Vladica Dimitrijević, Mileta Janićijević, Miroslav Jovanović i Dragan Spasić.


Nenad Stojković, poverenik OO SNS Vlasotince

O radu lokalne samouprave u Vlasotincu je jako teško govoriti, obzirom da, sem iznošenja gomile laži i bahatog ponašanja čelnika Opštine kojim pune novinske stupce, nisu uradili ništa i da se sve vreme bave Srpskom naprednom strankom i predstojećim unutarstranačkim izborima u našoj stranci. Naime, vladajuća koalicija na čelu sa SDS-om, ali i koalicionim partnerima Srpske napredne stranke na republičkom nivou, Novom Srbijom i Pokretom socijalista, pokušava da obezbedi podršku za svog kandidata na tim izborima. Aktivisti ovih stranaka, a po nalogu predsednika OO ovih stranaka, pokušavaju na terenu da učlane svoje proverene članove u Srpsku naprednu stranku i to samo u svrhu glasanja na predstojećim stranačkim izborima, posle čega bi napustili stranku. Naravno da to nećemo dozvoliti i da će predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke birati članovi Srpske napredne stranke, u skladu sa Statutom i podstatutarnim aktima stranke, a ne članovi drugih političkih opcija. Ovde se radi o pokušaju destabilizacije i rušenja Srpske napredne stranke iznutra, infiltiranjem najžešćih protivnika politike SNS-a i premijera Aleksandra Vučića u samu stranku i pokušajem da se za predsednika Opštinskog odbora izabere „njihov“ kandidat. To će, verovatno, biti „recept rušenja“ premijera Aleksandra Vučića i u drugim gradovima Srbije, obzirom na poverenje i podršku koje on lično i Srpska napredna stranka uživaju među građanima Srbije.Zoran Todorović, bivši predsednik opštine Vlasotince

Bivši predsednik opštine Zoran Todorović osvrnuo se na nedavnu presudu Upravnog suda kojom je smena većnika na sednici od 29.11. 2014. godine proglašena nelegitmnom, kao i na mišljenje Ministratsva za državnu upravu i lokalnu smaoupravu o legitmnosti te sednice.
„Konsultovao sam pravnike. Ako se poništi rešenje o mom razrešenju trebalo bi da se vratim na mesto predsednika opštine, jer na odluku ovoga suda ne postoji žalba. Po Poslovniku o radu SO Vlasotince, za pokretanje novog razrešenja mora da prođe najmanje šest meseci“, kazao je Todorović, dok je Stojković naglasio da će se u tom slučaju tražiti uvoženje privremenih mera.„Tražićemo od suda poništavanje svih kasnije donetih odluka, a od ministarstva uvođenje privremenih mera“, istako je Stojković.


 

Objavljeno: 14.03.2015 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca