Pobeda za istoriju

OKK Vlasotince igra odlučujući meč za plasman u Srpsku ligu.

U dugoj istoriji OKK Vlasotince je imao mnogo uspona i padova, dolazio u situaciji da se bukvalno raspada, menjao imena, ali uvek su se nalazili ljudi da ga ponovo dižu iz pepela. U poslednjih nekoliko godina ponovila se slika iz prošlosti, klub je bio na ivici ponora bez nekih izglednih šansi da preživi, gotovo da su se svi oprostili od njega. I opet su ga spasili zaljubljenici u košarku. Grupa košarkaških entuzijasta na čelu sa neumornim Zvonkom Ilićem rešila je da okrene list i krene praktično od nule, ali sa novom sportskom filozofijom da okupi dečake koji su voleli i želeli da treniraju.

Krenuli su sa mlađim kategorijama, bez prvog tima, bez sredstava. I trud se isplatio, sada je prvi tim na pragu istorijskog uspeha a četiri mlađe selekcije su među najboljima u svojim kategorijama.

– Preostala nam je još jedna utakmica u drugoj regionalnoj ligi i pobeda u meču sa ekipom BSK iz Bujanovca nas najverovatnije vodi u Prvu srpsku ligu, što na neki način predstavlja nagradu svima nama za dugogodišnji rad, ali i našim vernim navijačima koji će imati priliku da od naredne sezone gledaju kvalitetnu košarku – kaže Zvonko Ilić, predsednik vlasotinačkih košarkaša.

U klubu ističu da zasluge za preporod ima i Saša Grujić, trener koji radi u Rusiji, priznati stručnjak za individualni rad sa košarkašima u svetskim razmerama koji svake godine organizuje košarkaški kamp u Srbiji u kome kao trener radi Vlastimir Stojanović, učitelj i direktor vlasotinačkih košarkaša.

– Igrama i kvalitetom smo zaslužili šansu da se nađemo u višem rangu i verujem da će moji igrači iskorostiti tu priliku. Mi smo kao porodica, radimo iz ljubavi i sa željom da Vlasotincu podarimo kvalitetnu košarku. Verujem da će nam navijači i u ovom poslednjem meču pomoći pa ih ovom prilikom pozivam da dođu u što većem broju da proslavimo istorijski uspeh vlasotinačke košarke – ističe trener Stojanović.

Meč poslednjeg kola protiv BSK je u ponedeljak 28. marta u SRC Vlasina i počinje u 19,30.

N.Radičević

 

Objavljeno: 25.03.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca