Realizacija projekata uz podršku fondacije Divac

U sali skupštine opštine 25. septembra predstavnici Divac omladinskog fonda, uručili su predstavnicima formalinih i neformalih grupa ugovore i čekove za realizaciju 14 projekata. Ove godine mladi Vlasotinca konkurisali su sa 18 projekata, a fondacija Divac podržala je realizaciju 14 projekata. Vrednost projekata je 1,2 miliona dinara.

Pozdravaljajući mlade čiji projekti će biti realizovani u narednom periodu, predsednik opštine Miroslav Ljubenović je izrazio posebno zadovoljstvo što je projektni tim opštine Vlasotince jedan od najboljih pri fondaciji Divac, te što mladi vlasotinačke opštine uzimaju učešće u lokalnoj zajednici i poželeo da naredne godine bude još vise projekata koji će se realizovati preko ove fondacije.

Opština Vlasotince u realizaciji ovih projekata učestvuje sa 670.000 dinara, dok ostali deo obezbeđuje Divac fondacija.


Interesantno je da je najveći broj projekta vezan za razvoj sprota na područuju Vlasotinca, a svakako i to da je po prvi put na konkrusu fondacije učestvovalo i nekoliko mesnih zajednica. U četiri mesne zajednice i to Donja Lopušnja, Ravna gora , Donja Lomnica i Gložane, realizovaće se projekti u saradnji sa Divac omladinskom fondacijom. Po prvi put je odobren i projekat Crvenom krstu.


 

Objavljeno: 25.09.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca