Siniša Stančić ponovo na klupi Vlasine

Jesenji učinak vlasotinačkog zonaša Vlasine po mnogima bio je mršav i ispod svih očekivanja. Plasman u sredini tabele u Zoni ,,Jug“ i sa samo 24 osvojena boda i sedam bodova manjka u odnosu na vodeći tandem Jedinstvo iz Bošnjaca i Balkanski iz Dimitrovgrada ne daje šanse ,,Rosuljcima“ da se mogu dokopati srpskoligaškog društva. Mnogo problema bilo je jesnas na fudbalskoj ,,Rosulji“. Nagomilani dugovi iz predhodnog perioda praktično su bili ispraznili klupsku kasu, tako da je predsednik Toma Zlatković imao grdnih problema u svom radu. Morao je da vraća dugove koje nije napravio, a nije mogao, baš, zbog toga daigračima i trenerima u jesenjoj sezoni isplati, makar, jedan dinar. Stojički je sve to podneo i trener iz jesenje sezone, vredni Srđan Petković iz Leskovca koji je ostao do kraja sezone, jasno poručivši još tada da se na njegove usluge ne računa u prolećnoj sezoni. Ovih dana u potragu za novim trenerom dali su se predsednik Zlatković i direktor Nikola Garčić. I našli su ga u susednom Leskovcu. Prvi strateg vlasotinačkog zonaša je Siniša Stančić koji je imao bogatu igračku karijeru, a radio je u nekoliko klubova na jugu Srbije, između ostalih i u Vlasini pre dve godine.

-Mnogo toga jesenas nije štimalo kako treba i kako smo želeli. Morali smo da vraćamo dugove koji su bili napravljeni u predhodnom periodu. To je u velikoj meri usporavalo našu želju da Vlasinu vratimo tamo gde joj je mesto, i gde bi morala da bude, a to je srspkoligaško društvo klubova ,,Istoka“ – veli Toma Zlatković, u čiju predsedničku funkciju ovih dana žele pojedinci da zasednu, ali on o tome ne želi da priča.

Kakve su ambicije kluba u periodu koji sledi?
-Moramo shvatiti gde se sada nalazimo i to je realnost ovog vremena. Najpre treba da počnemo sa revitalizacijom kluba na svim nivoima. Da postavimo čvrste temelje i da potom postavimo jasne ciljeve sa unapred predviđenim rokom koji mora biti u potpunosti realizovan. Želje nikako ne bi smele da budu megalomanske, već mora da odišu realnošću vremena u kome živimo, a to je evidentna nemaština i sveopšta kriza.

Da li je neko od igrača najavio da ide iz kluba ?
-Za sada nema takvih najava. Inače, iz kluba može da ide svako ko želi, jer mi nećemo nikoga silom terati da ostane u klubu, a pogotovu ako mu se nude bolji uslovi u drugoj sredini.

Da li ćete dovesti pojačanja u ovom prelaznom roku ?
-Svakako. Nama trebaju igrači gotovo na svim pozicijama a na treneru je da nam predloži pojedince koje želi da dođu u naš klub. Pojačanja moraju da budu adekvatna i da donesu boljitak u igri ekipe.

Dobro nam je poznato da je lokalna samouprava jedini i glavni finansijer kluba. Kakva je sada situacija u tom pogledu?
-Rukovodstvo opštine i ovog puta daje bezrezervnu podršku klubu. U budžetu opštine za ovu godinu predviđena su sredstva u iznosu od šest miliona dinara, ali nas muče dugovanja koja klub ima iz ranijih godina. Zbog toga moramo da vodimo red o svakom dinaru i nikakvog razbacivanja parama u tom pogledu neće i ne sme da bude.

Kada će Vlasina početi sa pripremama za novu sezonu?
-U subotu, poslednjeg dana janura. Tačno u podne oživeće fudbalska „Rosulja“-rekao nam je na kraju razgovora Toma Zlatković.

 

Objavljeno: 28.01.2015 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca