U toku izgradnja privremenog prelaza preko Vlasine u Konopnici

Radovi na izgradnji privremenog prelaza preko Vlasine u Konopnici su u toku, a prema rečima izvođača radova očekuje se da za sedam do deset dana on bude završen.

-Ovaj prelaz neophodan je kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje saobraćaja nakon rušenja starog mosta u Konopnici, koje će uslediti pošto privremeni prelaz bude završen. Nakon toga ide izgradnja novog mosta, kao i pristupnih saobraćajnica i uređenje korita Vlasine – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović. Sredstva za izgradnju novog mosta u iznosu od 113 miliona dinara, kao i šest miliona za izgradnju privremenog prelaza obezbeđena su preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

-Stari most u Konopnici značajno je ošetećen u velikoj poplavi pre 30 godina i od tada su sve vlasti obećavale da će nešto učiniti, ali evo tek sa dolaskom ove koalicije pre dve godine mi dobijamo novi most – kaže odbornik iz ovog sela i član Saveta mesne zajednice Goran Stojiljković.

Ovaj most koristi između dve i tri hiljade žitelja ovog kraja. Rok za izgradnju novog je šest meseci, a izvođač radova preduzeće Trejs. U poslednje dve godine u Konopnicu, u kojoj živi oko 1000 ljudi, uloženo je blizu 20 miliona dinara. Sređen je Dom kulture na kome ostaje da se završi još fasada sa izolacijom, zatim igralište, crkvena porta i ulice u selu. Stojiljković najavljuje zvanično otvaranje ove ustanove kulture, koja je decenijama bila zapuštena, za početak jula.

 

Konopnica/Vlasotince 10.5.2018.

 

Objavljeno: 10.05.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca