Velimir Ilić danas u Vlasotincu obećao pomoć Republike

Velimir Ilić, ministar za vanredne situacije, posetio je danas Vlasotince. On je sa čelnicima lokalne samouprave obišao most u Konopnici, koji je u veoma lošem stanju, a potom i klizište u selu Jastrepcu. I pored lošeg vremena, meštani sela Konopnica dočeli su ministra Ilića. On je tada u razgovoru sa njima obećao pomoć Vlade Republike Srbije za izgradnju novog mosta preko reke Vlasine u selu Konopnica.


„Znam da je ovaj most bio u lošem stanju i pre par godina kada sam bio ministar za infrastrukturu. Još tada smo pricčali da treba uvaj most uraditi, ali na žalost i posle nekolko godina na mostu nije urađeno ništa, i on je u veoma lošem stanju. Neophodno je izgraditi novi most. Lokalna samouprava to svakako ne može da uradi sama. Tražiću da republička vlada pomogne rešenje ovog problema – rekao je Ilić.

Ministar Ilić je rekao da će u narednih nekolko dana poslati i inženjere da urade predmer i projekat za izgradnju novog mosta.  Prisetio se da je kanal kroz selo urađen uz njegovu pomoć, te da je neophodno urediti i korito reke Vlasine kako ne bi plavila kuće koje se nalaze u tom delu sela.Most u Konopnici

Predsednik opštine Miroslav Ljubenović istakao je da je izgradnja mosta u selu Konopnici neophodna, ali da lokalna samouprava ne može sama da taj projekat realizuje, da je nophodna pomoc države, i da se nada da će republička Vlada imati razumevanja za rešenje ovog gorućeg problelma.Ovom prilikom, ministar Ilić je obišao i lokalni putni pravac Vlasotince – Jastrebac – Donja Lopušnja, gde je kližiste odnelo deo asfaltnog puta. On je obećao pomoć i za rešenje ovog problelma.


 

Objavljeno: 06.04.2015 | Autor: InfoDesk


Galerija slika


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca