Vlasotinčani slavili u Kragujevcu

U organizaciji Fondacije „Mika Mudrić“ i pomoć Skupštine grada, „Zastava oružja“ i donatora, u Kragujevcu je održan tradicionalni turnir veterana u znak sećanja na poznatog sportistu i sportskog radnika, Miku Mudrića.

Pored domaćina, ekipe veterana Mika Mudrić, učestvovali su Vlasina iz Vlasotinca, Jedinstvo iz Uba i Mokra gora iz Zubinog Potoka, na Kosovu i Metohiji.

U polufinalu, Vlasina je na stadionu u Cerovcu savladala Jedinstvo sa 3:1, a Mika Mudrić na terenu u Grošnici veterane Mokre gore sa 8:0. U borbi za treće mesto Jedinstvo je na stadionu u Sušici pobediilo Mokru goru sa 6:3. Finalni susret odigran je dva puta po 40 minuta na stadionu na Bubnju.

Mika-Mudric-1Veterani Vlasine, sa veoma pokretljivim napadačem Nenadom Stajićem, koji je postigao het-trik, uspeli su da savladaju domaćina turnira Miku Mudrića sa 3:2. U redovima kragujevaćkih veterana istakao se Željko Buzić. On je dva puta,veoma efektnim pogocima, savladao izvanrednog golmana Vlasine Pešića, koji je i najzaslužniji što je veliki prelazni pehar turnira otišao u Vlasotince. Buzić je i na utakmici sa Mokrom gorom postigao četiri pogotka i bio najbolji strelac turnira.

I prethodne godine u finalu ovog memorijalnog turnira igrali su Mika Mudrić i Vlasina, ali je domaćin pobedio sa 1:0. Ovoga puta Vlasotinčanii su se bolje spremili i zasluženo osvojili naziv pobednika, jer su u svojim redovima imali raspoloženije pojedince.

Na golu domaćina poslednji put pojavio se dugogodišnji golman Radomir Ćirilović, jedan od najstarijih veterana i osnivač ovog kluba, koji se oprostio od igranja fudbala u konkurenciji veterana, ali će i dalje obavljati funkciju predsednika Fondacije i kluba „Mika Mudrić“.
Prelazni pehar kapitenu Vlasine Aleksandru Kociću uručio je najstariji veteran i počasni član kluba, veliki prijatelj Mike Mudrića, Stevan Tomašević.

Mika-Mudric-3Učesnici turnira poneli su lepe utiske kroz druženje i evociranje uspomena na Miku Mudrića.
– Ovo je biilo sećanje na vrsnog stručnjaka „Zastave oružja“, poznatog sportistu i sporskog radnika i velikog prijatelja Miku Mudrića, zaslužnog građanina Kragujevca, čije ime nosi i jedna ulica u našem gradu. Mi već više od 25 godina pronoosimo njegovo ime širom Srbije i tradicionalno organizujemo memorijalni turnir svake godine, na kojem okupljamo naše prijateljske klubove veterana – sa zadovoljstvom priča Radomir Ćirilović, predsednik kluba veterana i Fondacije „Mika Mudrić“.

Jedan od igrača, veterana ovog kluba je poznati nekadašnji fudbaler Radničkog i Zastave, kao i drugih klubova, Zoran Veselinović, koji se rado odaziva utakmicama i druženju.
– Organizovanje ovog turnira predstavlja lepu priliku da se podsetimo na sportistu i sportskog radnika Miku Mudrića, ali i da se okupimo i mi nekadašnji aktivni fudbaleri, koji smo igrali u različitim klubovima. Veoma je važno i naše druženje u takozvanom „trećem poluvremenu“, u kojem razmenjujemo uspomene i evociramo sećanja na dane provedene na fudbalskim terenima od pre dvadesetak godina – kaže popularni, nekadašnji golgeter Vesa.

Posebno raspoloženje vladalo je u ekipi Vlasine i to sa razlogom. Posle više međusobnih susreta veterani iz Vlasotinca uspeli su da se revanširaju domaćina i osvoje pehar turnira.

– I prošle godine igrali smo u finalu sa ekipom Mika Mudrić. Izgubili smo još jedan susret ove godine kod nas. Sada smo imali više uspeha. Ovako organizovan turnir veterana je nešto ekstra korisno za sve nas. Treba da bude svakome čast što učestvuje na ovakvoj sportskoj manifestaciji, koja je uspela da nas okupi iz cele Srbije. Moram da pohvalim dobru organizaciju i gostoprimstvo naših velikih prijatelja u Kragujevcu i zahvalim predsedniku Čiri, koji uspeva da nas okupi i dočeka na način dobrog domaćina. Mi svake godine dolazimo u Kragujevac, ali i Kragujevčani kod nas u Vlasotince, družimo se i obnavljamo sećanja na čoveka čije ime nose naši sportski prijatelji. Družimo se mi i sa drugim klubovima, ali ovi susreti u Kragujevcu su nezaboravni – rekao je Toma Zlatković, predsednik veterana Vlasine.

Po završetku turnira, organizovano je zajedničko druženje i tom priliko uručene su nagrade i priznanja najuspešnijim igračima i onima koji su pomogli održavanje turnira. Najviše nagrada poneli su fudbaleri pobedničke ekipe Vlasine. Za najuspešnijeg golmana proglašen je Saša Pešić i najboljeg igrača Nenad Stajić. Sa šest pogodaka na dve utakmice nagrada za najboljeg strelca pripala je Željku Buziću iz ekipe Mika Mudrić.

Na svečanosti, u znak zahvalnosti, veterani Mike Mudrića uručili su ručni časovnik Radomiru Ćiriloviću, koji se oprostio od golmanskog dresa.
Preuzeto sa „Šumadijapress2-a.

 

Objavljeno: 03.09.2014 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca