Bokseri iz Vlasotinca otputovali na Evropsko prvenstvo

Rano jutros, omladinski reprezentativci Srbije u boksu, članovi bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca, Ognjen Mitić i Alek Andrejević, otputovali su za Beograd, odakle će sa ostatkom reprezentacije Srbije otići u Rumuniju na Evropsko prvenstvo u boksu za školarce. Evropsko prvenstvo će se održati od 17. do 26. jula u gradu Valcea u Rumuniji, u organizaciji Evropske bokserske federacije.

– Ponosni smo što će dva člana našeg kluba braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu. Sam ulazak naših boksera u reprezentaciju i odlazak na Evropsko prvenstvo je veliki uspeh za naš klub. Evropsko prvenstvo je veoma ozbiljno takmičenje gde se u svakoj kategoriji za titulu prvaka bore po dvadesetak reprezentativaca iz evropskih zemalja, tako da je pred našim bokserima 10 dana borbi u žestokoj konkurenciji. Ja se nadam dobrim rezultatima, ali je činjenica da je ovo prvo veliko takmičenje naših boraca, oni nemaju iskustva na međunarodnim mečevima, a mi nismo bili u mogućnosti da ih odvedemo na neki međunarodni turnir u zemljama u okruženju. Takođe, sve reprezentacije su već 10 dana u Rumuniji na pripremnom kampu, dok naš savez nije imao sredstva da reprezentaciju Srbije pošalje na pripreme. Sa druge strane mi smo dali sve od sebe, trenirali smo dva puta dnevno, čak i u danima kada je bilo najtoplije. Nije nas sprečilo ni to što u našoj hali ne radi sistem ventilacije pa je unutra još toplije nego napolju – rekao nam je trener naših boksera.

– Naši bokseri su vredno trenirali, tako da su fizički spremni, i nadam se da će ih poslužiti i malo sportske sreće, da se na žrebu ne padnu baš u prvom kolu sa reprezentativcima Velike Britanije ili Rusije, a onda će sve biti moguće – rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.

 

Objavljeno: 17.07.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca