Podeljene sadnice u cilju razvoja poljoprivrede

U cilju razvoja poljoprivrede, 25. novembra su u sali Skupštine opštine potpisani ugovori o preuzimanju subvencija u vidu sadnog materijala za gajenje malina, višanja, kupina i šljiva. Subvencije su dobila registrovana poljoprivredna gazdinstva koja su se javila na konkurs.

Prisutne poljoprivrednike najpre je pozdravio predsednik opštine Zoran Todorović i tom prilikom istakao:

„Ove godine je u opštinskom budžetu za poljoprivredu predviđeno 10 miliona dinara, od toga četiri miliona za nabavku sadnog materijala, jedan deo je otišao na osemenjivanje krava i jedan deo na uređenje atarskih puteva. Naredne godine opredelićemo veća sredstva za poljoprivredu i subvencije u poljoprivredi i naravno za nabavku sadnog materijala, a pokušaćemo da deo sredstava dobijemo od nadležnog ministarstva kao nepovratna sredstva za naše poljoprivrednike“.


Potom se prisutnim poljoprivrednim proizvođačima obratio dr Slavoljub Mitov, zamenik predsednika opštine Vlasotince.

„Zbog dobijanja sertifikata od Ministarstva poljoprivrede malo se kasnilo sa isporukom sadnica. Danas ćemo podeliti 10.100 sadnica vilameta standardizovanog, 6325 kupina čačanske bestrne, 661 sadnicu oblačinske višnje i 340 šljiva čačanske rane.To su količine koje su tražili naši proizvođači na konkursu. Sutra ili prekosutra ćemo podeliti još 55.300 sertifikovane maline vilamet, Nadam se da Vlasotince u nekoj bliskoj budućnosti bude nova Zapadna Srbija, ako oni znaju da zarade novac malinom valjda znamo to i mi“ – rekao je Slavoljub Mitov, zamenik predsednika opštine.

 

Ovom prilikom sadnice je dobilo 30 registrovanih gazdinstava. Iz lokalne samouprave su najavili da će u narednoj godini biti opredeljena veća sredstva za poljoprivredu, kao i da će se nastaviti sa subvencionisanjem poljoprivrede.


 

Objavljeno: 28.11.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca