Saradnja sa HELP-om za smanjenje siromaštva

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i menadžer HELP programa Maša Bubanj potpisali su ugovor o saradnji na projektu „Smanjenje  siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih  grupa  stanovništva  sa fokusom na Romkinje u Srbiji“  koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA), a realizuje HELP u periodu od septembra 2015. do avgusta 2017. godine. Ukupna vrednost projekta je oko 60 000 evra, a opština Vlasotince učestvuje sa blizu 2700 evra.Na području ove opštine biće dodeljeno 16 grantova i to: 7 grantova u vrednosti od po 1500 evra, 7 grantova u vrednosti od po 2400 evra i 2 granta u vrednosti od po 3600 evra. Učešće korisnika je 5-10%.

– Ovo je prvi put da help radi sa opštinom Vlasotince na projektima mikrobiznisa. Na ovaj način podržavamo pojedince koji nemaju mogućnosti da započnu svoj posao. Uskoro će krenuti i informativna kampanja o samom projektu i načinu prijavljivanja – rekla je menadžer HELP programa Maša Bubanj.

– Opština Vlasotince rado prihvata učešće u projektima koji doprinose stvaranju novih realnih radnih mesta jer smo duboko svesni činjenice da je nezaposlenost danas najveći problem u društvu. Lično, pristalica sam ideje da je najbolje biti sam svoj gazda, a nadam se da to smatraju i oni kojima ova pomoć je namenjena – rekao je predsnik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Projektom su predviđeni: organizacija poslovnih i stručnih obuka prema potrebama korisnika, umrežavanje lokalnih državnih službenika koji direktno rade sa ugroženim stanovništvom, organizacija studijskih poseta na teritoriji Srbije i usluge podrške u toku trajanja projekta.

 

Objavljeno: 26.10.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca