Predrag Filipović na IAAF svetskom čelendžu u brzom hodanju u Dudincima

Treći miting u 2016. godini iz serije IAAF, svetski hodački čelendž, stigao je iz Okeanije i Južne Amerike u Evropu. Ovaj čelendž će biti upamćen i po rekordnom broju takmičara, tačnije 259 hodača iz 40 zemalja. Takođe ovo će biti i 35. jubilarni hodački čelendž u Didincima u Slovačkoj ( 19. 03. 2016. ).

Naš klub, grad i reprezentacija Srbije imaće i svog predstavnika na ovoj svetskoj sportskoj manifestaciji. Reprezentativac Srbije i član atletskog kluba „Vlasotince“ biće Predrag Filipović u trci na 20 km.

– Nakon povratka sa uspešnih priprema u Turskoj ovo mu je prvo zvanično takmičenje na kome će testirati svoju psihofizičku spremu. U njegovoj trci će učestvovati i velikani ovog sporta i discipline, između ostalih svetski prvak iz 2009. Eder Sančez i Omar Segura kao i svetski prvak iz 2013. Robert Hefernan. U društvu odabranih i naš Predrag će potražiti svoje mesto pod suncem, dati sve od sebe da postigne što bolji rezultat i uspešno reprezentuje Srbiju – rekao nam je predsednik kluba mr prof. Miloš Mitov.


– Takmičenje u Slovačkoj u mestu Dudince je tradicionalno i održava se dugi niz godina. Od prošle godine je dobilo i najviši stepen IAAF čelendža. Na programu su sve olimpijske discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji, a postoje i trke za buduće šampione tj. trke mlađih kategorija. U ovom mestu 90 km udaljenom od Budimpešte, idem sa namerom da se što više približim normi na 20 km. Prva trka u sezoni je ujedno i prvi pokazatelj na šta treba obratiti pažnju u nastavku sezone – rekao je Predrag Filipović.


 

Objavljeno: 18.03.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca