Šampionski hici za budućnost atletike u Vlasotincu

Atletski klub je na Zimskom prvenstvu Srbije u bacačkim disciplinama za mlađe juniore i seniore imao tri predstavnika i to:
– u disciplini bacanja kugle i diska Bogdan Zdravković
– u kategoriji mlađih juniora Aleksandru Golubović
– u disciplinama bacanja diska i kugle u kategoriji seniorki i seniora Miloš Mitov u istim kategorijama.

Najveći uspeh na takmičenju imao je Bogdan Zdravković koji je postao šampion Srbije u bacanju kugle sa rezultatom 17.56 m i u bacanju diska sa 44.02 m. Ujedno to su i njegovi lični rekordi.


– Potajno sam se nadao dobrom rezultatu jer smo naporno trenirali cele jeseni i zime. Ovo je moje prvo takmičenje u ovoj sezoni i ako se po jutru dan poznaje. ovo će biti dobra sezona. Moj glavni cilj za ovu sezonu je ispunjenje norme za Evropsko prvenstvo za mlađe juniore u Tbilisiju u Gruziji. Inače norma je 17.70 m u bacanju kugle a ja se nadam da ću već na narednom takmičenju nadoknaditi tih 14cm i „kupiti kartu“ za Tbilisi. Na samom kraju takmičenja u bacanju diska kao šlag na torti, stigla je zlatna medalja sa mojim novim ličnim rekordom od 44.02 m – rekao je mladi Bogdan Zdravković.Aleksandra Golubović je u starijoj uzrasnoj kategoriji od svoje, uspela da se izbori sa većinom protivnica i zauzme bronzano odličje u bacanju diska sa rezultatom 34.15 m. Na žalost u bacanju kugle je zauzela najnepopularnije mesto na takmičenju tj. četvrto mesto.

Miloš Mitov je u seniorskoj kategoriji u kugli zauzeo šesto dok je u disku zauzeo deveto mesto.

– Odličan uspeh naših takmičara za početak sezone. Isplati se naporan rad tokom zime. Sve čestitke članovima kluba, mojim pulenima i još više uspeha u nastavku sezoni – kratko je izjavio trener Miloš Mitov.


 

Objavljeno: 21.03.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca