Sjajan uspeh vlasotinačkih boksera u Kragujevcu

ČETIRI ZLATA BOKSERIMA BK „ARENA“
U ne baš uspešnoj takmičarskoj 2017.godini za klubove u ekipnim sportovima iz našeg grada, mladi takmičari bokserskog kluba „Arena“ u poslednje dve nedelje zablistali su punim sjajem, za razliku od fudbalera Vlasine, kao i rukometaša i košrkaša koji se nalaze u gotovo u bezizlaznim položajima u očuvanju ranga u kojima se trenutno takmiče.

Na Pojedinačnom prvenstvu za boksere za žene i muškarce uzrasta pionira, školaraca i juniora u Kragujevcu, održanog 12 – 14.maja, članovi BK „Arena“ još jednom su potvrdili svoj raskošni talenat i tako iznenadili sve poklonike boksa postignutim rezultatima. Na prvenstvu su se pojavili 52 kluba a u ring je ulazilo 160 takmičara sa teritorije cele Srbije.

Mnogobrojni ljubitelji plemenite veštine u sportskoj hali „Park“ u Kragujevcu videli su izuzetno kvalitetne i uzbudljive borbe, u kojima su vlasotinački bokseri pokazali visok stepen obučenosti u ringu i sasvim zasluženo osvojili simpatije mnogih bokserskih legendi koji su sa uživanjem gledali svoje bokserske naslednike.

U ukupnom plasmanu BK „Arena“ u konkurenciji muškarca osvojila je drugo mesto, a u ukupnom plasmanu u konkurenciji 52 kluba iz cele Srbije, vlasotinački bokserski klub je osvojio izvanredno visoko drugo mesto. Zlatne medalje osvojili su: Milan Stanojević, Pavle Takić, Ognjen Mitić i Alek Andrejević, dok je bronzana medalja pripala Marku Bidžiću.

Najbolji bokser u uzrastu školaraca do 40 kg. je Vlasotinčanin, Alek Andrejević, koji je vredno priznanje primio iz ruku nekada našeg proslavljenog bokserskog matadora i reprezentativca, Mirka Puzovića, osvajača bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelosu, kao i mnogih drugih najviših odličja na Svetskim i Evropskim prvenstvima.

– Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatima u Kragujevcu. Ovo je još jedan dokaz da se samo kontinuiranim, upornim i stručnim radom mogu postizati odlični rezultati. Raduje me činjenice da svake godine napredujemo, tako smo prošle sezone bili sedmi po postignutim rezultatima, a ove godine smo stigli do drugog mesta u konkurenciji muškaraca , što je svakako izuzetan uspeh, kada se sagleda činjenica da su iza nas ostali nekadašnji ekipni šampioni u boksu kao što su Partizan i Crvena Zvezda. Savezni selektor Marko Tubić koji je bio u Kragujevcu , i sam je bio prijatno iznenađen, kako je rekao visokim stepenom obučenosti naših takmičara, što je svakako zasluga svakodnevnog rada naših trenera u kluba. Srdačno nam je čestitao na postignutim rezultatima, uz obećanje da će nekoliko naših boraca biti uskoro pozvani u Žabalj na pripreme reprezentacije. Naravno, da nam gode reči selektora Tubića, ali da li ćemo moći da pošaljemo naše takmičare na pripreme u Žablju ponajviše zavisi od toga da li ćemo uspeti da obezbedimo potrebna finansijska. Bez obzira na svakodnevne probleme sa kojima se susrećemo u klubu, nastavićemo da i dalje radimo, jer smo u obavezi zbog talentovane dece, čiji rezultati nas i obavezuju da moramo još više da radimo na stvaranju pravih šampiona – kaže nam na kraju razgovora, Milan Jović, trener vlasotinačkih boksera, koji zasigurno sa svojim saradnicima ima najviše zasluga za ovaj uzlet vlasotinačkog boksa.

 

Objavljeno: 16.05.2017 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca