SNS očekuje da se Zoranu Todoroviću omogući nesmetano vršenje funkcije

Saopštenje za javnost OO SNS Vlasotince

Srpska napredna stranka želi da upozna javnost da Predsednik SO Vlasotince Goran Mitić ne želi da sprovede Presudu Upravnog suda povodom tužbi za poništavanje rešenja Skupštine opštine Vlasotince o razrešenju predsednika opštine Zorana Todorovića iz Srpske napredne stranke, koja je doneta još 05.03.2015. godine.

Upravni sud je potvrdio navode tužbi, našavši, kako stoji u obrazloženju presude, da je osporenim rešenjem povređen zakon na štetu Zorana Todorovića. Prema svim pravnim normama, Zoran Todorović je Predsednik opštine Vlasotince, a Miroslav Ljubenović koji se, ne prvi put, lažno predstavlja Predsednikom opštine, snosiće, kao i Goran Mitić, krivičnu odgovornost za nepoštovanje odluka suda. Podsećamo na odredbe člana 340. st. 1. Krivičnog zakonika kojim je propisana krivična odgovornost za službeno ili odgovorno lice koje odbije da izvrši pravnosnažnu sudsku odluku ili je ne izvrši u zakonskom roku, pa kako se protiv navedenih presuda ne može podneti žalba, iste su pravnosnažne i mogu se izvršiti shodno čl. 68. Zakona o upravnim sporovima.


Zoran Todorović i Nenad Stojković

Srpska napredna stranka očekuje da se, shodno odlukama Upravnog suda, Zoranu Todoroviću omogući nesmetano vršenje funkcije Predsednika opštine. Ukoliko, pak, odbornička većina ne želi gospodina Todorovića za Predsednika opštine, neophodno je da, u skladu sa Zakonom i poslovnikom o radu na Sednici Skupštine razreše aktuelnog predsednika Todorovića i izaberu novog, iz redova odbornika.Saopštenje za javnost povereništva OO SNS Vlasotince

Srpska napredna stranka će se svim pravnim sredstvima boriti za istinu i sprovođenje zakona i nikada neće pristajati na ucene pojedinaca koje su građani birali da zastupaju njihove interese, a oni se bave isključivo zadovoljenjem svojih sitnih interesa. Odbornici Skupštine opštine su dužni da se u svom radu pridržavaju Zakona, Statuta i Poslovnika o radu Skupštine opštine Vlasotince.


 

Objavljeno: 28.05.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca