Učenici iz Gložana posetili Zavičajni muzej i Galeriju Kulturnog centra

Učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Gložana posetili su danas Zavičajni muzej i Galeriju Kulturnog centra. Kao i njihovi vršnjaci iz Šišave i  Gornjeg Prisjana, obišli su muzejske postavke, upoznali se sa istorijom Vlasotinca i okoline. Učenici su imali priliku da pogledaju  fotografije izložene u okviru projekta “Vlasotinački vremeplov”. Na trenutak dečja graja ispunila je zgradu Zavičajnog muzeja. Svi su hteli da znaju koji eksponat je iz kog doba, za šta se koriste pojedini predmeti, kako je nastala Soba stare srpske grafike u kojoj je smešten legat akademskog slikara i grafičara Miodraga Nagornog. Danica Valčić, kustos Zavičajnog muzeja iscrpno je odgovarala na sva dečija pitanja.

Kao pravi domaćin, direktorka Kulturnog centra Maja Marković je malim gostima poželela dobrodošlicu. Deca su iskoristila priliku da fotografišu predmete koji su im se najviše dopali. Mnogi od njih poželeli su da se slikaju u Sobi stare srpske grafike. U znak sećanja na današnje druženje usledila je i zajednička fotografija sa direktorkom Majom Marković, kustosom muzeja Danicom Valčić i nastavnicima škole.


Poseta je nastavljena obilaskom izložbe slika sa 32. Likovnog salona – Likovni stvaraoci Vlasotinca. Nakon razgledanja slika učenici su posluženi slatkišima. Direktorka Maja Marković se zahvalila učenicima i nastavnicima i pozvala ih da ponovo budu gosti Kulturnog centra.

„Saradnja koju imamo sa školama nastaviće se intenzivno i u narednom periodu. To je jedan od zadataka koji smo sebi postavili“ – rekla je Maja Marković.


 

Objavljeno: 30.10.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca